Tämän ohjeen otin Suussa sulava suklaa-kirjasta.

Kirjassa nämä on nimeltään Tonavan aallot, johtuen päällisen kuvioinnista.

 

TONAVAN AALLOT

n. 350 g säilöttyjä hapankirsikoita

470 g pehmeää voita

vajaa 4½ dl sokeria

8 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

3½ dl perunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaota

5 3/4 dl maitoa

1 pussi vaniljavanukasjauhetta

1 1/4 dl tomusokeria

200 g tummaa suklaakuorrutusta

 

Valuta kirsikat lävikössä. Vaahdota 320 g voita ja lisää 3 3/4 dl sokeria. Jatka vatkaamista kunnes sokeri on liuennut. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja perunajauhot. Siivilöi seos taikinan pinnalle ja sekoita hyvin.

Puolita taikina ja levitä toinen puoli tasaisesti levinpaperilla vuoratulle pellille. Jaa kirsikat taikinan pinnalle. Sekoita toiseen taikinanpuoliskoon kaakao ja 3/4 dl maitoa. Sivele tumma taikina kirsikoiden päälle. Paista 200 C 20-25 min. Anna jäähtyä.

Keitä lopusta maidosta, vanukasjauheesta ja lopusta sokerista vanukas ja anna sen jäähtyä (laitoin Dr.Öetkerin vaniljavanukasta, jota ei tarvinnut keittää, jätin myös sokerin pois). Sekoita välillä jäähtymisen aikana, jotta pinnalle ei muodustu kalvoa. Vatkaa loppu pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vanukas ruokalusikallinen kerrallaan vispilällä sekoittaen. Huom. vanukkaan ja voiseoksen on oltava saman lämpöisiä. Levitä kreemi jäähtyneen kakun pinnalle.

Valmista suklaakuorrutus ja levitä kreemin pinnalle. Vedä koristelukammalla aaltokuvio kuorrutukseen ja anna jähmettyä. Laitoin tähän ihan Fazerin sinistä, kun ei tämän kummempaa kuorrutteen ohjetta ollut, mutta se jäi vähän paksuhkoksi eikä kunnolla levittynyt.