Tämän ohjeen olen ottanut keväällä Pirkka-lehdestä. Joitain muutoksia tein, koska kaikkia tarvikkeita ei kaapista löytynytkään.
POHJA:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä (kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
TÄYTE:
200 g mustikkajogurttia
1/2 dl sokeria
1 muna
PINNALLE:
Vadelmia ja mustikoita yht. n. 3 dl
Muruseos
Vuoraa 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Erota n. 1 dl taikinaa tortun pinnalle ripoteltavaksi. Lisää muna pohjataikinaan ja levitä taikina vuokaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele marjat jogurttitäytteen päälle ja lopuksi muruseos.
Paista 200 C uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Kunnes täyte on hyytynyt.
Hyvää vaniljakastikkeen kanssa
Kommentit