1251137956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän ohjeen olen ottanut keväällä Pirkka-lehdestä. Joitain muutoksia tein, koska kaikkia tarvikkeita ei kaapista löytynytkään.

 

POHJA:

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä (kaurahiutaleita)

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

TÄYTE:

200 g mustikkajogurttia

1/2 dl sokeria

1 muna

 

PINNALLE:

Vadelmia ja mustikoita yht. n. 3 dl

Muruseos

 

Vuoraa 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Erota n. 1 dl taikinaa tortun pinnalle ripoteltavaksi. Lisää muna pohjataikinaan ja levitä taikina vuokaan.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele marjat  jogurttitäytteen päälle ja lopuksi muruseos.

Paista 200 C uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Kunnes täyte on hyytynyt.

Hyvää vaniljakastikkeen kanssa Kieli ulkona