50v. juhlissa tarjottiin myös voileipäkakkuja, joita tein ensimmäistä kertaa. Ohjeisiin nappasin ideaa selailemalla muiden blogeja.
LOHIVOILEIPÄKAKKU:
Ruisvuokaleipää ja paahtoleipää
TÄYTE 1 ( kahteen väliin)
Uunissa paistettua lohta
1 tuubi (275g) tillimajoneesia
n. 1 prk ranskankermaa
sitruunapippuria
TÄYTE 2 (yhteen väliin)
4 keitettyä kananmunaa
Raejuustoa
Margariinia tai voita
KUORRUTUS
400 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
n. 1,5 dl ranskankermaa
Kostutukseen maitoa
Koristeluun
1 keitetty kananmuna
1 sitruuna
paprikaa
jääsalaattia
graavilohta
tilliä
Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla. Asettele pohjalle vuokaleipäviipaleet (leikkaa muotoon). Kostuta maidolla. Sekoita lohitäytteen ainekset keskenään ja laita puolet täytteestä leipien päälle vuokaan. Lado päälle paahtoleipää, kostuta. Pilko keitetyt kananmunat ja lisää joukkoon raejuusto ja margariini. Kaada vuokaan. Lado jälleen paahtoleipää ja loput lohitäytteestä. Päällimäiseksi vuokaleipää ja kostuta. Laita jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä kumoa kakku. Sekoita tuorejuustot ja ranskankerma tasaiseksi sähkövatkaimella, kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla.
SAVUPOROVOILEIPÄKAKKU:
Ruisvuokaleipää ja paahtoleipää
TÄYTE 1 (kahteen väliin)
1 rs savuporo-kevätsipuli sulatejuustoa
2 dl ranskankermaa
Kylmäsavupororouhetta
TÄYTE 2 (yhteen väliin)
4 kananmunaa keitettynä
Raejuustoa
Margariinia/voita
Kostutus maidolla
Kuorrutus
Savuporo-kevätsipuli sulatejuustoa ja rasnkankermaa
Koristeena
Jääsalaattia, savupororouhetta, leipäjuustoa, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja herneenversoja
Valmista samoin kuin lohivoileipäkakku. Kuorrutukseen on hyvä laittaa esim. 2 rasiaa sulatejuustoa tai toinen tuorejuustoa koska mulla tuli kuorrutteesta aivan liian löysä ja se valuikin osittain tarjottimelle :/
Kommentit