50v. juhlissa tarjottiin myös voileipäkakkuja, joita tein ensimmäistä kertaa. Ohjeisiin nappasin ideaa selailemalla muiden blogeja.

 

LOHIVOILEIPÄKAKKU:

Ruisvuokaleipää ja paahtoleipää

TÄYTE 1 ( kahteen väliin)

Uunissa paistettua lohta

1 tuubi (275g) tillimajoneesia

n. 1 prk ranskankermaa

sitruunapippuria

TÄYTE 2 (yhteen väliin)

4 keitettyä kananmunaa

Raejuustoa

Margariinia tai voita

 

KUORRUTUS

400 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa

n. 1,5 dl ranskankermaa

 

Kostutukseen maitoa

Koristeluun

1 keitetty kananmuna

1 sitruuna

paprikaa

jääsalaattia

graavilohta

tilliä

 

Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla. Asettele pohjalle vuokaleipäviipaleet (leikkaa muotoon). Kostuta maidolla. Sekoita lohitäytteen ainekset keskenään ja laita puolet täytteestä leipien päälle vuokaan. Lado päälle paahtoleipää, kostuta. Pilko keitetyt kananmunat ja lisää joukkoon raejuusto ja margariini. Kaada vuokaan. Lado jälleen paahtoleipää ja loput lohitäytteestä. Päällimäiseksi vuokaleipää ja kostuta. Laita jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä kumoa kakku. Sekoita tuorejuustot ja ranskankerma tasaiseksi sähkövatkaimella, kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla.

 

SAVUPOROVOILEIPÄKAKKU:

Ruisvuokaleipää ja paahtoleipää

TÄYTE 1 (kahteen väliin)

1 rs savuporo-kevätsipuli sulatejuustoa

2 dl ranskankermaa

Kylmäsavupororouhetta

 

TÄYTE 2 (yhteen väliin)

4 kananmunaa keitettynä

Raejuustoa

Margariinia/voita

 

Kostutus maidolla

 

Kuorrutus

Savuporo-kevätsipuli sulatejuustoa ja rasnkankermaa

 

Koristeena

Jääsalaattia, savupororouhetta, leipäjuustoa, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja herneenversoja

 

Valmista samoin kuin lohivoileipäkakku. Kuorrutukseen on hyvä laittaa esim. 2 rasiaa sulatejuustoa tai toinen tuorejuustoa koska mulla tuli kuorrutteesta aivan liian löysä ja se valuikin osittain tarjottimelle :/