Hedelmäkakku on minun jouluherkku, joka pitää joka joulu tehdä vaikka ei siitä muut meidän perheessä tykkää (paitsi kuopus (1v), joka meinasi varastaa minun kuvausmateriaalin ja pistellä parempiin suihin :D)

HEDELMÄKAKKU:

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 munaa

0,5 dl kuohukermaa

2 tl leivinjauhetta

3,5 dl vehnäjauhoja

2 rs (á 65 g) hedelmäpaloja (laitoin meiran kakkutäytettä 1 rs ja appelsiininkuoripaloja 1 rs (marraskuun sly-pakestista)

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Kierittele hedelmäpalat pienessä määrässä jauhoja. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi hedelmäpalat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 C n. 1h.

Kakku kannattaa valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.