Työkaverini sai ylilääkärin viran ja sen kunniaksi työpaikalla huomenna herkutellaan tällä triplasuklaakakulla. Vapaat kädet sain kakun toteutukseen, mutta visio oli heti selvä kun vinkiksi sain sacher-kakun.
Pohja: 8 munan pohja (jauhoista korvasin osan kaakaolla)
Kostutus: Päärynämehulla
Täytteet:
n. 3,5 dl Flora Vispiä
200 g mascarpone-tuorejuustoa
100 g maitosuklaata
100 g valkeaa suklaata
Aprikoosihilloa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone. Jaa täyte kahteen osaan ja lisää toiseen osaan sulatettu maitosuklaa ja toiseen osaan valkea suklaa. Maun mukaan voi lisätä tomusokeria tai vaniljasokeria. Kokoa kakku, toiseen väliin maitosuklaatäyte ja toiseen valkosuklaatäyte. Väleihin lisäksi aprikoosihilloa.
Suklaakuorrutus eli ganache:
reilu desi kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
nokare voita (lisää kiiltoa)
Lämmitä kerma kattilassa (älä keitä!) , lisää suklaapalat vähitellen kattilaan kerman sekaan ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Voit tarvittaessa lämmittää kermaa sulatuksen välilläkin jos suklaa ei meinaa sulaa. Lopuksi lisää nokare voita. Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle.
Pursotukset Flora Vispiä, johon lisäsin kaakaojauhetta ja pari rkl tuorejuustoa jämäköittämään kermaa. Pursotukset tehty Wiltonin 1M-tyllalla, reunat tasoitettu raapalla. Päällä olevat ruusut tehty ruusutyllalla ja lehdet lehtityllalla. Kiehkurat valkosuklaata, jotka tehty 2 mm pyöreällä tyllalla.
Kommentit