Työkaverini sai ylilääkärin viran ja sen kunniaksi työpaikalla huomenna herkutellaan tällä triplasuklaakakulla. Vapaat kädet sain kakun toteutukseen, mutta visio oli heti selvä kun vinkiksi sain sacher-kakun.

 

Pohja: 8 munan pohja (jauhoista korvasin osan kaakaolla)

Kostutus: Päärynämehulla

Täytteet:

n. 3,5 dl Flora Vispiä

200 g mascarpone-tuorejuustoa

100 g maitosuklaata

100 g valkeaa suklaata

 

 Aprikoosihilloa

 

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone. Jaa täyte kahteen osaan ja lisää toiseen osaan sulatettu maitosuklaa ja toiseen osaan valkea suklaa. Maun mukaan voi lisätä tomusokeria tai vaniljasokeria. Kokoa kakku, toiseen väliin maitosuklaatäyte ja toiseen valkosuklaatäyte. Väleihin lisäksi aprikoosihilloa.

 

Suklaakuorrutus eli ganache:

reilu desi kuohukermaa

130 g tummaa suklaata

nokare voita (lisää kiiltoa)

Lämmitä kerma kattilassa (älä keitä!) , lisää suklaapalat vähitellen kattilaan kerman sekaan ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Voit tarvittaessa lämmittää kermaa sulatuksen välilläkin jos suklaa ei meinaa sulaa. Lopuksi lisää nokare voita. Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle.

Pursotukset Flora Vispiä, johon lisäsin kaakaojauhetta ja pari rkl tuorejuustoa jämäköittämään kermaa. Pursotukset tehty Wiltonin 1M-tyllalla, reunat tasoitettu raapalla. Päällä olevat ruusut tehty ruusutyllalla ja lehdet lehtityllalla. Kiehkurat valkosuklaata, jotka tehty 2 mm pyöreällä tyllalla.