Tälläisiä sydämen muotoisia jäädykkeitä nautittiin jouluna jälkiruoaksi. Nämä on tehty joulukuun SLY-paketista saamallani sydänvuoalla <3 Sulatin valkosuklaan jota levitin jokaiseen kolon pohjalle ja reunoille ja laitoin pakastimeen ja vielä toistin tämän, että valkosuklaata tulee kunnon kerros. Jäädykkeet voi tietysti tehdä myös ilman valkosuklaakuorrutetta :) Tämä ohje on melkosen reilu, joten pakkasessa meillä odottelee vielä lumiukkovuoalla tehty jäädyke ja aiemmin jo syötiin pieni annos :)
Ohjeen otin täältä: www.ruokala.net.
LUUMUJÄÄDYKKEET
2 dl kuivattuja luumuja
3 keltuaista
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1-1,5 tl vanilliinisokeria
1 dl maitorahkaa
2 tl kanelia
(3-4 rkl konjakkia tai portviiniä)
Laita luumut likoamaan lämpimään veteen hetkeksi. Pilko turvonneet luumut pieneksi ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Vaahdota keltuaiset. Vaahdota erikseen kuohukerma, sokeri ja vanilliinisokeri. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahdot keskenään. Lisää sekaan rahka ja luumut. Mausta kanelilla ja halutessasi joko portviinillä tai konjakilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. Kaada seos jäädykevuokaan ja anna jäätyä vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Irrota jäädyke vuoasta ja koristele luumuilla tai viikunoilla.
Kommentit