Charlotte russe on ollut mulla pitkään "pitää joskus kokeilla-listalla". Tänään on tulossa vieraita, joten päätimpä sen nyt tehdä tavallisen kääretortun sijaan.

 

KÄÄRETORTTU:

4         munaa

1,5 dl  sokeria

1 dl     vehnäjauhoja

0,5 dl  perunajauhoja

1 tl      leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista 225 C n. 8 min.

Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja levitä hillo (tähän laitoin mansikka-vadelmahilloa, muutkin täytteet käy kuten vaikka sama mitä laitetaan russen täytteeksi), rullaa ja kääri leivinpaperiin.

 

TÄYTE:

4 liivatelehteä

250 g rahkaa

2,5 dl flora vispiä

1 pss Fazerin Marianne crushia

0,25 dl sokeria tai maun mukaan

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää siihen rahka sekä Marianne crush ja sokeri. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä tai maitoa ja lisää täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.

Viipaloi kääretorttu. Vuoraa torttuviipaleilla kulhon (käy mikä vain kulho) pohja ja reunat. Kostuta hieman maidolla. Kaada täyte torttuviipaleiden päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Täytettä jäi yli n. jälkiruokakulhollinen, mutta sen voi leipuri syödä sellaisenaan ja hyvää oli Täytteeksi voi kehitellä mitä makuja vaan, aivan kuten kakkutäytteiksikin.

Halutessasi voit koristella haluamallasi tavalla. Minä jätin tällä kertaa koristelut tekemättä.