Ewelyn´s Cakeheaven blogissa näin herkullisen näköiset leivokset ja niistä otin mallia omiini.
Kaupoissa on nykyään hyvät valikoimat erimakuisia mousseja, joita voi tähän ohjeeseen soveltaa makunsa mukaan. Voi tehdä mansikkaisia, suklaisia jne. Tässä käytin Blå Bandin Cappuccinomoussea.
POHJA:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai kahvia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen maidon/kahvin kanssa.
Levitä taikina uuninpellille ja paista alatasossa 200 asteessa 20-25 min.
Jäähdytä ja valmista täyte.
TÄYTE:
1 pss Cappuccinomoussea (valmista paketin ohjeen mukaan, vatkaten 3/4 dl maitoa).
1,5 dl kermaa
3 rkl tomusokeria
3 liivatetta
pari rkl kahvia
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja yhdistä mousseen. Lisää tomusokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa kahvia ja lisää kerma-mousseseokseen.
Leikkaa jäähtynyt mokkapalalevy kahteen osaan. Kostuta toinen puoli kevyesti maitokahvilla ja levitä päälle täyte. Nosta levyn toinen puoli täytteen päälle ja kostuta kevyesti. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla.
KUORRUTUS:
3 rkl kuumaa kahvia
n. 30 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja lisää siihen kahvi ja kuivat aineet. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele heti.
KORISTELU:
Valkosuklaata rouhittuna n. 80 g
Tällä ohjeella pohjasta tulee aika ohut, joten jos haluaa isomman määrän leivoksia niin kannattaa tämä ohje tehdä 1,5 kertaisena, jolloin leivokset valmistetaan halkaisemalla pohja kakkupohjan tapaan. Tällä tavoin aion seuraavan kerran tehdä. Kivasti saa hieman juhlavamman version perinteisestä mokkapalasta.
Kommentit