Omenapiirakka on nyt ajankohtainen leipomus monessa blogissa. Teki sitten itselläkin mieli ompusta jotain tehdä. Mansikkamäen blogissa oli aivan ihanan näköinen ohje, jota oli pakko testata. Kakku olikin toooodella hyvää, pehmeää ja mehukasta. Aiemmat kokemukseni omenapiirakasta on olleet aika kuivia, en ole hyvää reseptiä pohjalle löytänyt. Tämä oli kyllä kokeilemisen arvoinen ja teen varmasti toistekin!

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

500 g maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

2 rkl perunajauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

puolen sitruunan mehu

1 tl vaniljasokeria

Päälle:

3 omenaa (kuorittuna ja viipaloituna), kanelia ja sokeria

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm (minulla oli 26 cm) irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Lado omenanaviipaleet täytteen päälle. Sirota päälle kanelia ja sokeria.

Paista 175 asteessa n. 50 - 60 min. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.