Tänään paistettiin esikoisen kanssa joulun ensimmäiset piparit. Tällä ohjeella tulee melkoinen satsi, osan taikinasta laitoinkin pakkaseen niin saa lähempänä joulua vielä piparin tuoksua kotiin. Perinteisten sydänten, tähtien ja possujen lisäksi tein lumihiutale ja suomipipareita, muotit oli pakko ostaa kun näyttivät niin kivoilta.

Pipareista meillä tykätään ihan sellaisenaan, joten koristeluja näissä ei näy. Nättejä niistä kyllä saisi, täytyy katsoa josko inspiraatio iskis ja tekis vaikka koristeeksi muutaman kuorrutetun piparin. Loppu taikinasta voisi myös kokeilla piparkakkutaloa, jota en olekaan koskaan tehnyt.

HELPPO PIPARITAIKINA
 

500 g margariinia tai voita

500 g (= 4 dl) sokeria

1 lasi (=2 dl)kermaa tai maitoa

1 lasi (=2 dl) siirappia

2 munaa

1 pss piparkakkumaustetta

3 tl soodaa

1-1,2 kg jauhoja (laitoin n. 16 dl)

 

Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, sekoita. Lisää kerma, siirappi ja munat. Sekoita piparkakkumauste ja sooda pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää joukkoon. Lisää vähitellen sekoittaen loput vehnäjauhot. Kääri taikina kelmuun ja laita yöksi jääkaappiin.

Paistetaan 200 C.