Eilen tein tämän vuoden vappumunkit. Ohje on yhteishyvälehden ruokamaailma-liitteestä kopioitu, määrät kaksinkertaistettuna.

MUNKIT:

5 dl maitoa

50 g hiivaa  (tai 2 pss kuivahiivaa)

2 kananmunaa
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
pinnalle sokeria

 
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiivaa käyttäessä hieman lämpimämpään). Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota. Muotoile taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota (en kyllä tässä vaiheessa enää kohottanut). Paista kuumassa rasvassa pyöreiksi munkeiksi tai pyöräytä niihin reikä sormien avulla ennen paistamista. Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella.