Ostin eilen vadelmat pakkaseen ja pitihän niistä myös kakku tehdä Samalla sain harjoitella taas kermaruusujen tekoa ja ihan kohtuudella ne onnistuikin. Tosin kerma oli ehkä vähän liian löysää niiden tekoon. Tämä kakku tehty sydän-reunavuokaan, joka vastaa tilavuudeltaan n. 20 cm:n pyöreää irtopohjavuokaa
POHJA:
200 g Digestivekeksejä
75 g margariinia
Murenna keksit. Sulata margariini ja sekoita muruihin. Painele kevyesti vuoan pohjalle.
TÄYTE:
4 liivatelehteä
3 dl Flora Vispiä
1 prk Sunnuntai vanilja "tuorejuustoa"
130 g Valkosuklaata
2 tl Vaniljasokeria
250 g Vadelmia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi ja lisää siihen tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Soseuta vadelmat, sulata suklaa ja lisää ne seokseen. Liota liivatteet tilkkaan kuuma vettä ja lisää seokseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
PÄÄLLE:
Tuoreita vadelmia n. 200 g
Rainbow kinuskikastiketta
Flora Vispiä pursotuksiin n. 1,5 dl
Kommentit