Itse aloitin kakkujen tekoa harrastamaan n. vuosi sitten, joten itsekään en konkari todellakaan ole. Alussa on melko hukassa, että mitä tarvikkeita kannattaa ostaa kun mm. nettikaupat pursuaa mitä erilaisempia tarvikkeita. Tässä muutamia vinkkejä, joita itse olisin kaivannut kun kakkuharrastusta aloittelin.

Omien kokemusteni perusteella kannattaa ensimmäiseksi satsata kunnollisiin tylliin. Itse suosin isoja tyllia joista eniten käyttämäni on Wiltonin 1M tylla (14 mm tähtitylla vastaa tätä). Tämä taitaa olla käytetyin myös muilla kakkuharrastajilla. Tyllalla saa monenlaista pursotusta. Tässä esimerkki 1, esimerkki 2. ja esimerkki 3. Pieniä tyllia tuli alussa muutamia hankittua kun ei tiennyt mikä on hyvä ja minkä kokoisia ne oikeasti on, ne on jääneet laatikkoon käyttämättöminä lojumaan.

Muita hankkimisen arvoisia tyllia on mm.

- Lehtitylla, jolla saa kivaa röyhelöpursotusta mm. kakun reunalle.

- Koripunostylla, jota itse en vielä ole kovinkaan paljon käyttänyt. Tässä reunapursotuksessa näkyy tyllan jälki.

- Ruusutylla, josta myös tykkään! Tällä saa helposti kukat kakuun jotka tulee ainakin syötyä ;)

Alla kuvassa erilaisia tyllia. Ylhäällä vas. Wiltonin 1M, oikealla ruusutylla. Keskellä vas. reikätylla, vieressä koripunostylla. Alhaalla vas. iso lehtitylla ja vieressä pieni reikätylla.

 

VÄRIAINEITA olen hankkinut pikkuhiljaa. Pastaväreillä saa värjättyä kerman ja marsipaanin haluamallaan sävyllä. Hyödyllinen hankinta on Wiltonin valkoinen väriaine, jolla pastavärien sävyjä voi vaalentaa ja värejä ohentaa. Kuva purkista täällä.

Tomuväreillä voi myös maalata ja niillä saa kivan utuisemman sävyn kuin pastaväreillä. Tämä on minulla vielä opetteluvaiheessa. Maalauksia en paljoa ole tehnyt.

Kinuskikissan sivuilla on hyvä tietopaketti väriaineista.

Jos marsipaania/sokerimassaa haluaa työstää niin marsipaanityökalut on hyvä olla. Silikoninen alusta helpottaa massojen työstämistä, mutta ei ole välttämätön.

Kukkamuotteja olen vähitellen hankkinut eri nettikaupoista. Kuvia löytyy täältä. Kätetyin on ns. omenankukkamuotti. Tässä kakussa keskikokoiset kukat. Tässä kuvassa muotti oikeassa alareunassa.

Pursotuksissa hyvä väline on tyllaliitin. Liitintä on kahta kokoa iso ja pieni eli iso liitin tietysti isoille tyllille ja pieni liitin pienille. Liittimen avulla vältyt monien pursotuspussien kanssa värkkäämiseltä. Voit vaihtaa tyllan kesken pursotusten jos haluat erilaista jälkeä kakkuun.