Äiti toi mulle ison pussin porkkanoita ja tulikin ongelma, että mitä niistä teen. Säilytystilat on rajalliset kun ei ole kellaria, joten porkkanat pitää saada tuhottua. Ajattelin kokeilla vihdoin porkkanapiirakkaa. Se on minun herkkua mutta ei ole aiemmin tullu itsellä tehtyä. Googletin ohjeen ja eri versioita löytyikin paljon, päädyin tekemään piirakan Kotiäidin 3K:n ohjeella.


MEHEVÄ PORKKANAPIIRAKKA (uunin pellillinen)

 

5 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g sulatettua margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

6 dl raastettua porkkanaa (= n. 5 isohkoa porkkanaa)

 

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g maitorahkaa

2 dl tomusokeria

2 rkl sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori

 

Pinnalle:

Hasselpähkinä- tai mantelirouhetta (laitoin hasselpähkinää)

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Lisää jauho-porkkanaseos munasokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.

Paista +200 C 15-20 min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinä- tai mantelirouhetta. Säilytä viileässä.

 

Tämä oli todella hyvää ja mehevää. Päällisestä tuli aika sitruunainen, joten ensi kerralla taidan jättää sitruunan kokonaan pois.