1248630151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haaparannalta ostin jokin aika sitten nougatia. Tarkoituksena oli tehdä siitä johonkin kakkuun täyte mutta sitten tuli mieleen kokeilla siitä hyydykekakkua. Googlettamalla löysinki just passelin ohjeen, sillä kaapista löytyi myös avaamaton Baileys pullo.

Ohje löytyi HerkkuHovin blogista. Pohjaan tein muutoksia, täyte HerkkuHovin mukaan.

Pohja:
n.200 g tummia täytekeksejä esim. domino
 50-75 g sulatettua margariinia

Täyte:
1 dl   Baileys-kermalikööriä
5       liivatelehteä
4 dl   kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g nougatia

Koristelu: Kermavaahtoa ja suklaarusinoita.

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimuru 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Halutessasi vuoraa vuoan reunat esim. leivinpaperilla - näin kakku on helppo irrottaa vuoasta ja reunoista tulee siistit.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata nougat. Keitä Baileystä hetki kattilassa, jotta alkoholi haihtuu ja lisää joukkoon liivatteet.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu nougat sekä Baileys-liivateseos. Nostele sekaan vaahdotettu kerma. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti. Irrota vuoasta ja koristele.

1248630188_img-d41d8cd98f00b204e9800998e