Tilaustyönä tehty Salama-kakku. Onneksi meilläkin asustaa Salama-fani, joten aihe oli tuttu :). Mallia otinkin poikani Salama-pikkuautosta ja netistä myös katselin muiden tekemiä kakkuja.

Tarkoituksena oli ottaa vaihekuvia, mutta niin innoissani kakkua aloin kuorruttamaan, että kuvien ottaminen unohtui tyystin vaikka kamerankin otin valmiiksi esille :D Kakku oli aika työläs tehdä mutta mukavaa puuhaa! Renkaat, konepellin merkin ja numerot tein edellisenä päivänä. Auto on muotoiltu pyöreästä kakusta. Punaisen marsipaanin väriä tehostin punaisella pastavärillä.

Pohja: 

8 munan sokerikakkupohja 28 cm vuokaan

Täyte:

4 liivatelehteä

2,5 dl Flora Vispiä

500 g Rahkaa

3 pientä Daim-patukkaa

250 g Vadelmia

2 tl Vaniljasokeria

Sokeria maun mukaan

 

Mansikka-vadelmahilloa

 

Kostutus:

Maito + vaniljasokeri

Kuorrutus:

Marsipaanin alle laitoin sokerikreemin estämään marsipaanin vettymistä (juhlat seuraavana päivänä).

Punaista marsipaania n. 600 g + muuhun koristeluun keltaista ja valkoista marsipaania. Marsipaanin värjäämiseen ja maalaamiseen käytin pastavärejä.

Hieman jäi ryppyjä reunoille, marsipaania olisi siis saanut olla vähän enemmän. Rypyt sain kuitenkin lähes tulkoon kokonaan peitettyä muilla koristuksilla.