Teinpäs pitkästä aikaa ihan tavallista pullaa, kun on kakkuja tullut viime aikoina tehtyä ja syötyä. Tämän pitkon mallin olen aikoinaan ottanut Pirkka-lehdestä. Täyte alkuperäisessä oli hieman erilainen.
TAIKINA:
0,5 l pullataikinaa
TÄYTE:
Mansikkamarmeladi
Blå Bandin vaniljakastike
Valmista kastike pakkauksen ohjeen mukaan; (2 dl maitoa, 1 pss kastikeainesta). Laita jääkaappiin tekeytymään.
Jaa taikina 4 osaan. Kauli osat n. 30 x 35 cm levyksi. Levitä levyn keskelle mansikkamarmeladia ja vaniljakastiketta n. 10 cm:n leveydeltä. Leikkaa molemmilta sivuilta n. 10 cm leveydeltä vinoja suikaleita. Kääntele suikaleet vuorotellen täytteen päälle. Kohota, voitele ja sokeroi. Paista 200 C.
Kommentit