Vein töihin "uudelle" osastolle tuliaisiksi tämän mangokakun. Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen hyydykekakkua tehnyt.

Ohjeen otin Pirkasta, johon tein pieniä muutoksia. Kakku tehty 28 cm irtopohjavuokaan.

 

POHJA:

300 g kaurakeksejä

n. 100g margariinia sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

 

TÄYTE:

6 liivatetta

2,5 dl Flora Vispiä

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g appelsiini tuorejuustoa

1,5 prk mangoviipaleita

0,5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 2 rkl limetinmehua

0,5 dl mango-appelsiinimehua

 

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Valuta ja soseuta mangoviipaleet. Vaahdota kerma. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä vaahdot ja lisää tuorejuusto, sokerit, mangosose ja limetinmehu. Kuumenna mango-appelsiinimehu ja sulata pehmeät liivatteet mehuun. Jäähdytä hetki ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

 

KIILLE:

3 dl mango-appelsiinimehua

3 liivatetta
 

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. Kuumenna mehusta n. 1 dl ja lisää siihen pehmeät liivatteet, lisää loput mehusta. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin vielä hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Itse tein virheen kiilteen kanssa kun kuumensin epähuomiossa koko mehu määrän ja liian kuumana sen kakun päälle laitoin. Näinhän siinä sitten käy, että täyte leviää kiilteeseen. Hyvää kakku kumminkin oli vaikka ulkonäössä pieni virhe onkin