Glögi-juustokakkuja on joulun aikaan esiintynyt useassa blogissa, joten minäkin päätin sellaisen tehdä. Erityisemmin ei glögin ystäviä kyllä olla mutta tässä kakussa se toimi hyvin.
GLÖGI-JUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g piparia
75 g margariinia
Murusta piparit ja lisää niiden sekaan sulatettu margariini. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle, halk. n. 20 cm.
Täyte:
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g Valion omena-kanelirahkaa
100 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää siihen rahka ja tuorejuusto sekä vanilja- ja tomusokeri. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa glögiä ja kaada tasaisena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte piparipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Kiille:
3 liivatetta
2,5 dl glögiä
Kuumenna glögi ja lisää siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada seos varovasti hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit